Gokart 19 November

Hej,

Höstmörkret har infallit, vintertiden har anammats, frosten har börjat bjuda på vita gräsmattor morgontid och de som ivrigt väntar på snön har skott om till vinterdäck. Även om en nu ska leva på hoppet kan jag förmedla att några fler tisdagskörningar blir det i alla fall inte för min del i år. Med detta sagt betyder det inte att UBCC går i ide.Vi i kommittén är i full gång med planeringen för kommande säsong och har som ambition att även bistå med erbjudande om att delta i en del aktiviteter trots lite bistrare klimat. Den första aktiviteten är redan bokad.

Höstens första UBCC aktivitet, som inte innefattar våra entusiastbilar med brittiskt ursprung, utgörs av gokartkörning på inomhusbanan i Majorna. Här får de som tycker om när det är lite kurvigt, sträcka ut under ordnade former och i egen takt, men det är race, dvs. kolonnkörning premieras inte…

Enligt Gokarting Majorna rubriceras racet som “Standard race” med följande upplägg:

– Träning (Här får alla möjlighet att känna på banan och kartarna)

– Kval (Kör för startposition i finalen, detta i kronologisk ordning efter presterad tid)

– Paus (Vätskepaus)

– Final (Gemensam start, först i mål vinner.)

Blir det som planerat 20st personer som anmäler sig så kommer vi köra 10 personer åt gången och det blir en A och en B final där vinnaren i B-finalen även får köra A-finalen. Stannar antalet anmälda på färre än 20 personer kommer de 10 först anmälda få deltaga och det blir endast en final.

Banan:

Banan är ca 400 meter lång innefattande 12 kurvor med betong som underlag. Den anses som tekniskt mycket svår och är krävande för föraren, men mycket underhållande om en gillar karting. Nedan finns en skiss illustrerande banan.

Bilder och informationsmaterial är hämtat ifrån www.gokarting.nu där du även kan inhämta ytterligare information.

Plats:        Gokarthallen Majorna, Karl Johansgatan 144

Datum:      Lördagen den 19:e November (Samling 10:30 och klara ~12:00)

Pris:          11-20 deltagare, 5800 SEK    (1 -10 deltagare, 2900 SEK)

(Räknar med att vi blir 20 st personer varvid det blir 290 SEK/person)

(Var och en betalar för sig på plats, de tar emot kort såväl som kontanter.)

Anmälan:

Sista anmälningsdag är 9:e November 2011 och görs endast via mail till ubcc.se (klicka på länken) . Först till kvarn är det som gäller, så vänta inte med att anmäla dig om intresse föreligger.

Anders