Ugglarp 4/6

Av Bengt Ericsson:

Utfärd den 4/6.

Lördagsutflykten under British Car Week var planerad att gå till Svedinos bil- och flygmuseum i Ugglarp. På grund av att endast fyra ekipage var intresserade att åka, ställdes turen in, men i lördags var vi sex ekipage som vågade trotsa vädret, och samlades på Götaplatsen.

I strålande solsken körde vi sedan i samlad tropp på vackra vägar via Fjärås, Horred, Ã…kulla och Veddige till Ugglarp. Denna årstid är väl den tid när naturen är som vackrast, så det blev en väldigt tjusig tur. Ett försök till fikastopp i Ã…kulla visade sig omöjligt, då caféet inte var öppet. När vi kom till Ugglarp var de flesta lite hungriga, och därför beslöt vi att åka till Restaurang Strandkanten för lunch, innan vi besökte museet . Kaffe på maten tog vi på museet.

Mätta och belåtna kunde vi sedan gå runt på museet, och bese samlingen av bilar och flygplan. Det var en intressant blandning, med några ganska ovanliga, både bilar och flygplan, bl.a. några verkligen udda hemmabyggda bilar från femto- och sextiotalet. Här hade man nog kunnat stanna längre, så det blir nog till att återvända vid ett annat tillfälle..

Hemfärden gick sedan i sol och värme utmed kusten, med fikastopp i Ololfsbo, och klockan var över åtta på kvällen innan vi skiljdes åt i Kållered. Därifrån hade de flesta ytterligare en bit att köra innan de var hemma, så det var verkligen en heldagstur.

Samling på Götaplatsen

Vacker uppställning i Ugglarp

Några tog kaffe före museibesöket…….

…..några tog det efter, och några både före och. efter museibesöket.

3 thoughts on “Ugglarp 4/6”

  1. Vi i SDS, Svenska DeLorean Sällskapet önskar gärana att sluta upp till UBCC..
    Vi har nog 3-5 bilar i Götet.
    Är vi välkomna?

  2. Som påpekat..vi är inte militanta…och DMC är ett gränsdragningsfall liknande AC Cobra.
    De är ju definitivt tillverkade i “den brittiska sfären” även om Nordirland faktiskt inte tillhör Storbritannien, men däremot UK.

    MVH
    Tomas

Comments are closed.