BCW MåndaG

Måndagskörning British Car Week 2011 :

Klicka på bilderna för att se hela bredden!

British Car Week började som vanligt på Tjolöholm men efter att ha stått där en hel dag var det trevligt att få ut och åka en sväng så här dagen efter. Vi samlades på Götaplatsen, vilket vi gör under engelska veckan, så att vi syns lite mer.

MG klubben hade hand om kvällens utflykt och vi hade kontaktat vandrarhemmet i Kungsbacka som blev mycket glada att vi ville komma och fika hos dem. Jag sa att vi brukar bli ca 20 pers. men man vet aldrig i förväg så jag lovade att höra av mig innan vi åkte.

Vädret var soligt och fint hela dagen men det mulnade på framåt kvällen men det såg inte ut att bli regn. När Alice och jag kom till Götaplatsen var det redan ett stort antal engelska bilar där. Det var ca 10 bilar från England som var med på The Viking rally som vår vän Ian Glass arrangerade.

Vi blev drygt 20 bilar och 35 personer vilket var klart över förväntan.

Kent tog täten med sin svarta MG TD, Alice och jag åkte sist och så försökte vi blanda engelsmän och svenskar så att inte engelsmännen skulle försvinna på vägen. Vi lyckades hålla ihop karavanen över förväntan och behövde inte göra några längre uppsamlingar. När vi väl kom ut ur stan bar det av på små fina vägar i den gröna grönskan.



Efter en lagom åktur kom vi då fram till vandrarhemmet där man dukat upp med kaffe, te, frallor och kanelbullar. Nu satt det fint med en efterlängtad fika. Stämningen var god och alla lät sig väl smakas.

När alla var nöjda och belåtna bar det av hemåt och vi kunde konstatera att vi fått en lyckad start på British Car Week.

Hansi Borgström MG-klubben.
Foto: Tomas Börjeson